mandag 30. august 2010

Velkommen inn!

Som kjent har vi vanket litt på Sørlandet denne sommeren. Og hva er vel en sørlandstur uten en tur innom "Den franske landstil" på Moi? Og når de til og med har bensinsatsjon med is til Mr. Handsome og dissestativ til Snuppa og Snuppeline, kan mor forville seg i denne nydelige butikken i fred og ro.


I sommer gikk jeg også inn i (den ultralange) rekken av stolte eiereav skilt. Har ikke kommet helt i mål med hvor jeg vil ha det enda, men foreløpig pryder det grovinngangen vår. Så får vi se hvor det havner. Noen idéer?







Nå er det i alle fall offisielt; rubbel og bit er velkommen til oss når det måtte være!





-Svimelaura-

søndag 29. august 2010

Her skal det syes!!!







Så gjenstår det og se om det blir noen resultater av det, da! Den som venter får se:) Har hatt besøk av Nederlands svar på Klara sydame og har fått karret til meg 1001 tips. Fornøyd? Jajegtrordet!
Syskrinet er en skatt som jeg snublet over på et loppemarked ute på en slette på Soma. Der stod det og ventet på å komme i bruk igjen. Gjett om jeg ble glad! Oh joy! Så om syresultatene uteblir eller ei, så har jeg i allefall et flott syskrin:)

-Svimelaura-





Ja vi elsker Stoff og Stil!

Jeg har bestemt meg for å starte et opprop; "Stoff og Stil til Stavanger, ellers griner jeg!" Etter en fantastisk helg på sørlandet, kan Svimelaura sveve hjem med absolutely gorgeous stoffer i bilen. Se her da!!!


Nå gjenstår det bare å se om undertegnede kan få til å produsere noe spennende ut av dette. Jaja, fallhøyden er jo ikke så stor med et slikt utgangspunkt da!








Det lilla stoffet skal i alle fall bli dynetrekk til Snuppeline sitt rom. Siden Snuppa skal få både nye gardiner til vinduene og køyesenga, så må det jo dryppe litt på lillesøster også. Det er bare rett og rimelig (sa Svimelaura til seg selv og bestemte seg for å kjøpe dette stoffet også).


Snuppa, som også var med på denne herligheten, kom på et tdispunkt bestemt bort til Mamma og meddelte; "Jeg vil begynne å strikke med pinner, Mamma". Etter dyptgående drøfting av strikkekunstens problemstillinger, ble mor og datter enige om å kjøpe en strikkelise og begynne der (tror dere mor var lettet???)

Selvfølgelig skulle Frøken Strikkelise prøves ut så snart vi var framme. Etter fem minutter har Mamma fått seg en ny lidenskap, mens Snuppa tørt meddeler: "Jeg synes Strikkelise var litt vanskelig. Jeg strikker heller med pinner, jeg."

Så får vi håpe at jeg kan rapportere med noen flotte resultater når jeg har fått kost meg litt med disse stoffene her. Kanskje kan til og med lille Frøken Strikkelise bli nyttig utover høsten. Hvem vet???

-Svimelaura-


tirsdag 24. august 2010

Sommerens fangst!

Nå er det en gang slik at sommeren begynner å nærme seg slutten, om jeg liker det eller ei. Så det er på høy tid med en liten oppdatering av sommeren som har gått, sånn rent utbyttemessig. Hva har jeg egentlig fått ut av denne sommeren her?

Jeg har jo først og fremst blitt en støver på alt av tekniske dataaktiviteter. Jeg har jo tross alt blitt en blogger, må vite!



Så har jeg jo i samme slengen startet en liten nettbutikk sammen med Gretty, stolte eier av prosjektbloggen. mica (altså nettbutikken) går forbausende bra og det betyr jo et par maleprosjekter ute i garasjen. Jeg beklager kjære, jeg er bare nødt til å gå ut i garasjen og male og pusse og gnikke og kose meg litt ute i garasjen i kveld. Det er disse bestillingene veit du.... It's a tough job, but someone has to do it...Det er forresten bare å stikke innom på http://www.mica.no/:) Må jo innrømme at jeg ser at vi har startet i litt feil ende... først salgsblogg så egen blogg. Men det er jo kjekt med begge deler da:)


Jeg har jo også som kjent utviklet mine evner som gartner og sett at det er et vell av lærdom å innta på dette området.



Koselige dager med fri og masse tid sammen med go'gjengen min har jo heller ikke vært å forakte.


Det nye husdyret i familien lystrer etter det flotte navnet I-pad og er blitt alles kjæledegge. Hva er vel bedre enn et slag ludo sent en sommerkveld?

Det har ikke vært mange av de store utfluktene denne sommeren. Men jamen er det deilig å være sammen og bare ha fri! Ingen vanlige aktiviteter som spiser opp tiden. Tid til å gjøre planlagte prosjekter sammen og ikke på skift (jeg klipper plenen, så gir du ungene kvelds, kjære!)

Nei, sommer i Norge er ikke særlig forutsigbart. Om ferien innebærer sommer eller bare klam varme og regn, er ikke lett å si. Men at ferie innebærer, kos, masse tid og kjekke prosjekter å pusle med er heldigvis en sikker vinner!

Smil fra Svimelaura

fredag 20. august 2010

Liljer




Lillesøster kom innom med liljer her en dag. De var så flotte at jeg bare måtte blogge litt om dem:) Og så lukter de så godt!



By the way; Lillesøster er engel gående i et par utslitte hvite tøysko. Bare så dere veit det!

torsdag 19. august 2010

Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer for livet går ut ifra det.
Ha en flott dag!

My dear mister Handsome!

For alle dere som lurer; Neida, jeg går ikke rundt og tar bilder med mobilen min (siden kameraet vårt ble stjålet/mistet i dyreparken). Min kjære mister Handsome veit akkurat hvordan han skal skape harmoni og lykke i hjemmet. Hvordan? Slik:



Tusen takk for det fantastiske kompaktkameraet!!!! BJUUUTI:)

-Svimelaura-


onsdag 18. august 2010

Jeg blir så glad så glad!




Å jeg blir så glad når jeg finner farger jeg liker!!! Spesielt grønn:) Her om dagen var jeg riktig så heldig på gjenbruken (NMS sin som sådan) at jeg fant et gammelt fat fra Figgjo flint med grønnfarge to die for!!! Jeg ville jo egentlig kalt fargen mint, men jeg tror det finnes like mange mintfarger som det finnes folk. Men slå opp i Svimelauras illustrerte fargeleksikon, og du finner dette bildet her. Eller dette, alt etter som:


Og dere som kjenner meg, vet at jeg selvfølgelig har plukket blomstene helt selv... På butikken Fem Høns.

Jeg måtte faktisk gå noen runder med meg selv før jeg turde å kjøpe falske blomster. Det var liksom noe "China house - take away" over det hele... Men så kom jeg til Fem Høns hvor vinduene bugner av blomster som man nesten tar seg i å lukte på, så fine er de. Og da ble jo valget lett på en plett!

Kjenner jeg vrenger meg når jeg ser at den skjenken som hele herligheten står på fortsatt står i all sin furuprakt og roper "mal meg, vær så snill, mal meg!!!". Jeg går og brygger på en liten malehelg kjenner jeg, all in my lonesome:) Uten verken Snuppa, Snuppelina eller Mister Handsome. Må kanskje lage en skikkelig god middag (les: fiskekaker og makaronistuing) før jeg kommer med det forslaget... jaja, det skal nok bli malt før jeg pensjonerer meg i alle fall:)

Fatet mitt er i alle fall et mintfarget lys i min ellers så furufargede hverdag som inspirerer til nye farger på alle de ubehandla tremøblene mine (ja, det stemmer. Det er ikke bare furuskjenken som er furufarget...) Vi får se, vi får se:)

-Svimelaura-

søndag 15. august 2010

Man lærer så lenge man lever!

Da er det tid for meg å dele med meg av mitt vell av erfaringer innen hagestell:

Dagens tema: Blomsterkasser
I fjor prøvde jeg for første gang å så ut frø i håp om å få flotte, frodige sommerblomster på terrassen min. Hadde jeg prøvd å så før? Nei. Hadde jeg lært at blomster trenger litt luft rundt seg? Nei? Sådde jeg hele frøposen i en liten blomsterkasse? Ja... Fjorårets "blomster" var dermed tynne, avmagrede stilker som aldri fikk næring til en eneste blomst...dessverre...

Leksjon 1: Blomster må ha luft rundt seg. Det er ikke plass til en hel pose med frø i en blomsterkasse.

Denne sommeren skulle jeg i alle fall ikke gå i samme fella med å så blomstene for tett. Så når jeg sådde denne gang, fikk blomstene rikelig med luft rundt seg. En skulle jo tro at dette skulle resultere i bugnende, blomstrende blomsterkasser, mente jeg... Men den gang ei...


Leksjon 2: Noen blomster passer ikke i blomsterkasser.


Jeg har da altså lært at denne typen blomster, altså type høy og tynn, ikke nødvendigvis tar seg spesielt godt ut i blomsterkasser.


Og raus som jeg er deler jeg selvfølgelig mine gode tips med dere. Håper det kan være til nytte:-)


-Hun med de grønne fingrene-



Kan man ha det bedre?




God vennine

terrasse med solnedgang

snacks av ymse slag

kan man ha det bedre?


-en lykkelig Svimelaura-


lørdag 14. august 2010

Ugla mi!



Jeg har fått meg en ugle, av sorten rosa!!!! Den sitter så uskyldig på hylla mi og lurer på hva den har gjort galt:-) Jeg har fått den av en særdeles gavmild giver; meg selv. Anledning: ...gi bort en ugle-dagen.



Den vesle vennen har fått plass oppe på knaggrekka ute i gangen. Som jeg for øvrig også er veldig glad i, det er så utrolig hendig med en snill
tømmermann:-) Det hadde jeg unt alle!
Håper alle der ute i blogglandia har en alldeles fortreffelig sensommerdag (rart hva litt sol kan gjøre med humøret altså!)
Til slutt et lite visdomsord: Det skal ofte ikke mer enn en ugle til for å piffe opp dagen.
-Svimelaura-




onsdag 11. august 2010

Bittersweet symphony

For en tur:) Man har ikke vært i dyreparken før man har vært på tur med sitt eget barn. Snuppa var vel mer i lufta enn på bakken da hun trippet inn portene og rett inn i Afrika. "Dette er så kjekt, Mamma", er rapporten etter 30 sekunder inne i parken.

Det store høydepunktet var nok Kardemommeby. Tenk for et eventyr for et lite barnesinn å møte favorittfortellingen din i levende live. Snuppa turte til og med å snakke med tante Sofie. "Har du vasket ørene dine i dag da?" {Mor svetter i bakgrunnen over jentas skitne ører.....} "Jeg vasker ørene mine om kvelden, jeg" {og Mor sukker lettet ut}.

En liten ripe i lakken var likevel at kameraet vårt forsvant... Noen uopmerksomme minutter gjenglemt på en benk.... Så da håper jeg at den som fikk seg et flott speilreflekskamera (og ikke leverte det til hittegodset!!!!) koser seg riktig mye med de flotte bildene av Snuppa og tante Sofie.

Jaja... kan ta bilder med mobilen min, jeg!

Likevel går dagen i minneboka som et høydepunkt for Snuppa og meg. En gave!


Smil fra Svimelaura

lørdag 7. august 2010

DYREPARKEN!

"Mamma, jeg tror nok vi får se løvene i morgen, men jeg trenger jo ikke være redd. Gud passer på meg, han veit du!"

Med andre ord, Storesøster gleder seg til å dra til dyreparken i morgen. Etter utallige "vent litt, Mamma skal bare skifte bleie på veslemor", "Snart ferdig!" "Mamma skal bare amme ferdig først" skal Mamma og Storesøster i Kristiansand Dyrepark helt alene. Veit ikke hvem som gleder seg mest:-)

Så i morgen skal Mamma og Storesøster sprade rundt i Dyreparken, hilse på alt som kan krype og gå i Kardemommeby, se løvene og spise is, masse is.

Svimelaura signing off

fredag 6. august 2010

Egne blomster!!!




Nå har jeg for første gang vært ute i hagen og plukket blomster fra mitt eget bed. Og jeg som har vært kjent for evnen til å drepe kaktuser har nå fått mitt eget bed...MED BLOMSTER I!!!


Jeg er litt høy på mestringsevne akkurat nå, kjenner jeg. Ser jo på blomstene at jeg har en vei å gå når det gjelder antall, farger og slikt. Men jeg kjenner at egentlig så bryr jeg meg mest om at det som kommer opp av den brune jorda lever og blomstrer til og med!


Har per dags dato en gryende forståelse for hageentusiaster. Dette var nemlig uhorvelig kjekt!

onsdag 4. august 2010

Giveaway på lille hottentott!




Giveaway hos lille hottentott!
Utrolig kjekke premier, I want some!
For å blir med, trykk på denne linken: