fredag 29. oktober 2010

Baking Mommy!

"Klart jeg vil bake kake til FN-kafé!" I slike tilfeller matcher ikke Svimelauras utside med hennes innside, for å være helt ærlig. På utsiden er hun velvilligheten selv som bare venter på å bli spurt om å bake kake. Hun kan til og med våge seg på å spørre om kakeønsker, jada det står verken på evner eller lyst her i gården! På innsiden derimot.... vel .... den beste måten å beskrive det på er vel å sammenligne med Snuppa når hun må ta hostesaft (ja, jeg trodde også at alle barn likte hostesaft...jeg tok feil...) Da gråter hun sine bitre tårer mens hun tigger og ber om å få slippe. Ja akkurat sånn er jeg på innsiden når jeg blir bedt om å bake kake. Jeg blir nok aldri noen konditor er jeg redd. Trist, men sant.

Men heldigvis varer det ikke lenge, denne ambivalente versjonen av Svimelaura. (Ambivalent er et veldig kjekt ord, er ikke alltid like sikker på når jeg kan bruke det, men jeg er ganske sikker på at det skal passe inn sånn passelig greit her...tror jeg...) En av to ting vil nemlig skje; Har hun vært så overmodig at hun har lovet seg bort på noe vanskelig, er redningen bare en, høyst to telefoner unna. Svimelaura har nemlig en storesøster og en lillesøster. Disse to er dødelig flinke på både middag og bakst. Og ikke nok med det, de veit så alt for godt hvor lite flink Svimelaura er på nettopp dette. I tillegg er de nok to av de snilleste i verden og hjelper alltid i nøden (ja, jeg mener alltid, uten unntak faktisk!) Heldigvis kan Svimelaura et og annet som verken storesøster eller lillesøster kan, så det går alltid opp i opp :-) Hvis ikke hadde jo dette vært et dødelig pinlig innlegg og ikke bare medium pinlig.

Har Svimelaura derimot vært litt realitetsorientert i gjerningsøyeblikket og lovet noe enkelt, er det bare å vende hjem til bakeleksikonet hjemme. Bakeleksikonet er en perm med utprøvde oppskrifter mottatt av lillesøster for noen juler siden. Og der, står alt forklart til punkt å prikke. Oh happy, happy joy!!!

Ved denne anledningen var det scenario to som utspilte seg og den utvalgte oppskrift var lillesøsters berømte brownie-muffins. Nøkkelord når du baker disse; LITE røring og LITE steking! noe som resulterer i muffins som er tilnærmet flytende på innsiden. Godt? Yes, I believe it is!

Jeg har vært og spurt om lov og har fått tillatelse til å dele oppskriften med dere. Consider yourself lucky, sier bare jeg!






MUFFINS
(utviklet over tid av Mamma og Lillesøster)

100 g smør
     - Smelt og avkjøl

2 egg
250 g sukker
    - Røres sammen med mixer, ikke rør masse hvis du vil ha
   smushi muffins.

200 g mel
2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
4 ss kakao
   - Sikt det tørre og mix sammen. Igjen, hvis du vil ha smushi muffins - ikke rør lenge!
   - Legges i muffinsformer.
   - Stekes på 225 grader i 8-10 min.

Lykke til!


Hvem hadde trodd at Svimelaura skulle legge ut en oppskrift på bloggen sin?..... Bevis på at alt er mulig, spør du meg! Og ble muffinsene gode? JAJEGTRORDET!


-Bakelaura-

onsdag 20. oktober 2010

I'm still here... in my meadow!


Svimelaura har fortsatt ikke flyttet seg fra de løvetannfylte engene sine.
(Akkurat denne enga er fra Rana kommune sine nettsider, tusen takk for lånet!)
Og når giraffmamma sender utfordringer min vei, er det bare rett og rimelig å bli her litt til :)
Utfordringen lyder som så:
Når lo du sist og av hva?

Selv om dette spørsmålet klart bare skal ha et svar, så har Svimelaura (som vanlig) to. Håper det er greit Giraffmommy?

For det finnes nemlig to ulike typer latter i Svimehuset; Den rå, uhemma latterkrampa og den duogdusåherligduer-latteren. Disse to må selvfølgelig ikke blandes, da Snuppa nok ville fått en støyt i selvtilliten om jeg skulle brake løs med latter nummer en over noe hun sier eller gjør... :-)
Men tilbake til utfordringen.
Numero Uno: Sist jeg hadde latterkrampe var på torsdag. Og neste latterkrampe kommer nok til å komme i morgen. Da er det nemlig torsdagkveld fra Nydalen og da må Svimelaura le. Og le. Og le. JepsiPepsi, jeg er en av dem som ler vilt og hemningsløst av promp, fis, roping og narkomansketsjer, jeg bare klarer ikke la være :)

Nomero tuo: Sist jeg lo dusåherligduer-latteren var ved Snuppas siste gullkorn. Jeg har en datter som liker å bruke nye ord, ord hun ikke alltid skjønner hele omfanget av, men som er nye og spennende. (Hun har nok arvet det av faren sin, tror jeg...) Det kan jo ofte resultere i heller komiske ytringer fra hennes side. Sist gang vi skulle lage pannekaker skulle Snuppa få hjelpe til og i det hun drar krakken bort til kjøkkenbenken, sier hun "Da kommer jeg deg til unnsetning jeg, Mamma!". Og ja, da kom den; dusåherligduer-latteren.

TUSEN TAKK, Giraffmamma! For denne utmerkede muligheten til å gjøre noe helt annet i dag også :-)

Nå er det jo sånn at jeg skal sende denne utfordringen videre til 6 stykker. Og disse er da som følger:

1. Pias verden (det er en av de bloggene hvor latter nr. 1 fort kan inntreffe)
2. A bit(ch) shy (jepp, jeg liker å lese morsomme og vittige blogger!)
3. Skjerstad (fordi hun har fått den før og selvfølgelig også må få svare på denne nye vrien:)
4. MøbelPøbel (fordi hun har så utrolig kult navn og blogg likeså)
5. Fru Solem forteller (fordi hun er førstemann jeg møtte her og har alltid så hyggelige kommentarer)
6. Hannes hobbyblogg (fordi det ikke er en ting denne dama ikke kan, I'm in awe!)
Og seks ord from me to you: Dere bør stikke innom disse bloggene, altså! (okei da, sju)
Ha en fin dag alle mann alle!
-Svimelaura-

mandag 18. oktober 2010

The green meadows of denial

Svimelaura skal være ferdigflyttet før 15. november.
Svimelaura skal pakke.
Svimelaura skal vaske.
Svimelaura skal rydde.

Hva gjør Svimelaura?









Hun går samler alle garnrestene sine (de som hun har liggende på Kreaktiv på Kvadrat).

Hun skal nemlig hekle...

et teppe...

.....

.....

Det er godt å vandre i fornektelsens enger, dere!
Ha en virkelighetsfjern kveld!


-Heklelaura-

fredag 15. oktober 2010

Dronning i by'n

Noen ganger lurer jeg på hvordan det hadde vært å være dronning, sånn bare en liten stund. Sånn dronning fra riktig gamle dager som kunne beordre alle i landet til å spise brunost på skiva hver dag og så blei det slik. Tror jeg hadde klart meg ganske bra, hadde i alle fall ikke hatt problemer med å lage nye lover, tror jeg. Her er et lite utdrag av dronning Svimelauras handlingsplan som regjerende enehersker:

1. Startet landsdekkende støttegrupper for svimer og andre vasehuer. Som dere sikkert forstår har jeg stor forståelse for folk som ikke alltid har hodet med seg. Det er viktig å få fram i offentligheten at denne oppførselen på ingen måte er grunnet i vond vilje (eler noen som helst form for vilje i det hele tatt, egentlig), det bare er sånn av og til. Alle svimer skulle hatt en fadder, en riktig pliktoppfyllende en. Svimelaura har en slik fadder. Storesøster er den mest pliktoppfyllende og forståelsesfulle Svimelaura vet om. "Vil du være med på spleisegave? Søren Klype har bursdag, veit du." Og så får Svimelaura ordne med kort eller noe annet som gir god mestringsfølelse for den svimete sjel. Ja, fadderordning, det er tingen!

Bildet er lånt fra wikipedia, takk for lånet!

2. Fordelt maten. Tenk det at vi har mat nok til alle i hele verden! Og så er vi så lusne på å dele. Og ikke gi meg den "Men det er ikke lett å få sendt maten til de fattige i Afrika, eller hvor de nå måtte befinne seg" Vi får bananer fra....fra.... ja et annet land en Norge i alle fall, og det går riktig så bra. Dessuten er det mer enn nok folk her i Norge som vi kan begynne med. Så maten, den bør vi kunne dele

3. Erklært sjokolade for helsekost. Ja riktig gammeldagse dronninger kan bestemme slikt. Sjokolade kunne rett og slett vært slankekost, tror jeg. Bare for å forsikre at den daglige dosen er helt sunn og politisk korrekt:)

4. Sendt alle nasjonale og internasjonale tullebukker på rommet sitt. Ja, jeg kjenner jeg blir litt matt av alle disse rundt omkring som ikke har noe bedre å finne på enn å skape herk og problemer for andre. Og, ja, det er mange som ikke har veldig store valg å skryte av når det gjelder de store vegskillene her i livet. Det er ikke dem jeg mener. Jeg mener alle dem med innflytelse som bruker den på bare tull. De burde hatt en timeout. Sådetså!

5. Landsforvist støv og skit innomhus. Det er bare unødvendig.

6. Gitt hedersmedalje til alle eldre. Ja, de har faktisk gjort en fantastisk jobb her i landet! Hedersmedalje og hotellrom med roomservice!

7. Passet på at alle barn hadde noen som var glad i dem og passet på dem. At ikke alle har det, er bare utrolig stusselig å tenke på.

8. Fordelt regnet litt mer jevnt utover i vårt landstrakte land. Ja, jeg bor på Vestlandet :)

9. Og tl slutt, ville jeg nok slått til med en nasjonal dag for fest og basar rundt januar-februar. Savner alltid litt ekstra skøy i de månedene.

Jo, jeg tror jeg hadde klart meg veldig godt som dronning. Selvfølgelig måtte jeg jo hatt en by med rådgivere som kunne huske på alt jeg glemte selv. Men jeg tror de gode, gammeldagse dronningene hadde det nemlig. Så det er bare å gi meg et land, så skal jeg sette i gang! Kanskje det er noen som kjenner kallet til å bli med? Deler gjerne litt makt i bytte mot gode idéer, jeg :-)

....og så var dagens drømmerier over...... Ha en strålende dag alle sammen! Og når det gjelder den sjokoladen... vi kan jo leke at det er sant!


-Svimelaura, den enerådende-

onsdag 13. oktober 2010

Oh yeah, baby!!!

Så var da hele salgseventyret så og si over for Familien Svime. I dag ble altså vårt første hus offisielt solgt og vi er snart helt og holdent flytteklare. Både vemodig og rart å flytte fra sitt første hus.... Men så tenker man tanker som "mer plass... stor hage... lagringsplass...." Så blir det hele med en gang litt mer fornøyelig :)

Men det er jo til å måpe av alt man her liggende i et hus, jeg som trodde at vi hadde dårlig lagringsplass!!!! For å ikke nevne sånne "marerittrom"; de rommene som bare "keep on giving" uansett hvor mye du pakker vekk. Har du pakka vekk en runde, åpner du et skap og avduker en ny verden av rot og duppeditter.... angst og smerte!!! Men jeg skal ikke la pulsen øke så mye med et taktslag over disse overfylte rommene, for de er faktisk ferdigpakka. Klok av skade, har jeg tatt meg sammen og pakket de verste rommene først, slik at jeg skal være litt mer trivelig å være sammen med i løpet av denne flytteprosessen. Og det er både Snuppene og Mr. Handsome særdeles takknemlige for:) Klapp på skuldra til deg, Svimelaura! Du er meget ansvarsbevisst! (for dem som lurer, ja jeg skryter av meg selv)

Da visningsdagen opprant, rømte Svimelaura og Snuppene huset for å vende nesa mot mer landlige trakter. Svimelaura er nemlig oppvokst ute i skogen, eller heia, som mange kaller det. Og etter x antall flyttekasser meldte behovet seg for frisk luft, hjemmelaget pizza og søskentreff seg. Og tror du ikke alle klarte å glemme sine bærbare pc'er hjemme, så ingen blogging ble det heller.... tenk alt som går an!

Svimelauras Pappa viste seg også å være en aldri så liten skattejeger han også, en gavmild en som sådan. Svimelaura var nemlig så heldig å få med seg intet mindre enn to (ja TO) vattepper og en goooooorgeous trekasse fra Lillehammer bryggeri. TUUUUUUSEN TAKK, Svimepappa!


Så vel hjemme igjen, feires hussalg, vattepper, trekasse og ny dose av frisk skogluft med en aldri så liten tur her i Bloggelandet. Fred, sier nå bare jeg!


-Svimelaura, den fredfulle-

fredag 8. oktober 2010

Bla bla bladi bla

Det diskuteres stadig i de lærde kretser hvordan folkets bruk av språket påvirker språkets utvikling. Hvordan unødige fyllord og slang kan tømme språket for mening og virke fordummende og til og med ikke tas alvorlig i visse kretser. Man vil for eksempel aldri høre statsministeren si "Hva skjer'a Baghera?" i nyttårstalen og sjefen for den norske bank utdyper aldri renteøkningen med "Ingenting, Tingeling". Ut fra dette vil man logisk kunne slutte seg til at det vil være lurt å innta en nøytral og saklig språk drakt om man ønskes å bli tatt på alvor og jobbe seg oppover i gradene.....

Og derfor vil Svimelaura aldri bli verken banksjef eller statsminister (det er faktisk den eneste grunnen og så, nemlig!).... For Svimelaura må bruke ord, mange ord. Og ikke bare de kjedelige innholdsordene, de bruker jo alle! Nei, det er viktig med pynteord!!!! Løvli, halubalu, Jepsi Pepsi, oboyoboyoboy, easypeasy lemonsqueazy.... hvorfor er ikke dette godkjente ord i den norske ordbok? Don'taskmecauseidon'tknow!

Hva blir du mest glad for; "Kjolen din var fin" eller "Det var en smashing kjole!!! BJUUTI!" Det er ikke tvil i Svimelauras engasjerte hjerte, pynteord og slang er en nødvendighet for å ikke ramle inn i kjedsommelighet og saklighet. Det går jo ikke an å være saklig hele tiden! Blir jo ikke vettug av sånn.
Så for dere som kanskje har reagert på rettskriving, ukorrekte ord eller usaklig ordbruk hos meg... synd for deg! For det blir det nok antakeligvis masse av her i gården. Og mange ord for å forklare noe kort og uvesentlig. Men kan du leve med hele den røkla, så er jeg fryktelig glad om språkrøret mitt kan gi deg en liten liftmeup i en ellers så saklig og fremadstormende hverdag.

Har du noen unødvendige tullogtøyseord du ikke kan være foruten?






-Svimelaura-

tirsdag 5. oktober 2010

A working progress

Vi driver og prøver oss fram i mica med å produsere egne settekasser. Det har seg nemlig sånn at da Svimelaura skulle prøve å anskaffe seg en til Snuppa (ja og seg selv, selvfølgelig): Så var det utrolig vanskelig å få tak i... Klart, man kan jo alltids gå på loppis! Men som flere av dere vet, er ikke Svimelauras taktikker for å få tak i skatter på loppis alltid like effektive. Så dermed måtte vi bare prøve å lage en settekasse for alle sarte blomster som ikke har mot eller muskler til å sloss med GrådigKlara mellom loppisbodene.

Dermed begynte prøvinga og feilinga :) For hvis noen tror at det er lett å få tynt tre til å være rett, så tar dere veldig feil. Det er nemlig vanskelig! Svimelaura trodde selv det var lett, helt til Mr. Handsome kom inn etter første forsøk. Folkens, det er ikke lett! Men nå begynner vi å nærme oss noe. Vi har fått laget en liten "råmodell" som ligner veldig på den ferdige. Den ferdige blir bare hakket mer praktisk og rett enn denne. Men nå klarer jeg ikke dy meg lenger, jeg legger den ut!


Har prøvd oss på en litt roligere type med en tapet bak hele kassa, så blir det liksom et bilde. Jepsi Pepsi, Svimelaura liker Pip:) hvis noen fortsatt skulle være i tvil.

Som dere tydelig kan se av bildet, er huset vårt støvsugd for snurrepipperier og pyntesaker, så det var ikke en ting å sette i den stakkars kassen, men det kommer!!! PollyPocket og PetShop er fint i Snuppa sin settekasse, men dette var liksom ikke en PetShop-kasse...

Ellers må jeg bare si tusen takk for at dere legger igjen kommentarer på innleggene mine! Jeg blir mye gladere enn jeg hadde trodd! Ved første innlegg har man overbevist seg selv "Jeg blogger bare for moro, driter jo i om noen leser det eller ei!" Tar faktisk bare et veldig raskt sveip med øynene ned på kommentarerlinken... sånn tilfeldigvis...Og så kommer den første kommentaren..... Å hei og hå, så kjekt det er med kommentarer!!! Tusen takk alle i hop!!!

-Svimelaura-

mandag 4. oktober 2010

JUHUUU!!!

I all flytteståheien, har jeg helt glemt å fortelle dere hva som har landet i postkassen min i det siste! Postkassen min er gått fra å være en helt vanlig, grønn postkasse til å bli en skattekiste etter at jeg entret det herlige Blogglandia. Jeg har nemlig vært griseheldig og vunnet en giveaway til!!! Jeg veit ikke helt hvor alt dette hellet kommer fra, men det er kanskje sånn at det er omvendt i Blogglandia? For en sånn vinnerlykke kan jeg ikke skryte på meg til vanlig.

Svimelauras skattekiste (i midten) på en heller regnfull dag

Anyway, den giveawayen jeg var så heldig å vinne, var den på Miss Iris sin blogg. Miss Iris har nå entret tronen som sømorakel for Svimelaura. Alt Miss Iris (eller Siri om du vil) sier om søm = sant. Hvorfor det? Ta deg en titt på bloggen hennes Miss Iris, så skjønner du akkurat hva jeg mener! Ikke bare er hun flink, men hun er raus og deler både oppskrifter og tips. En gullgruve med andre ord, får sånne syjomfruer som meg:)

Som sagt, var jeg en av fire heldige vinnere i giveawayen hennes. Og i skattekista mi kunne jeg finne en stoffpakke med de mest fantastiske stoffer! Me like:) Har noen gryende planer for stoffene, men jeg er redd de får vente til jeg er flyttet inn på verkstedet mitt i "Det store gule huset". Så dere får vente til da!


Ha en glimrende kveld folkens!


lørdag 2. oktober 2010

Bøker på hjemlån

I dag har Svimelaura vært å interiørbiblioteket og lånt med seg to bøker. Svimelaura har ikke lyst til å returnere bøkene. Hun vil bare sitte her i sofaen og kikke til øynene er røde og rennende. For disse bøkene er bare løøøvli!!!

Nå kjære leser, lurer du vel på hva snedige Svimelaura mener. Let me show you:)

TADAAAA!

Som de kløktige kvinnene dere er, har dere nok skjønt at jeg har fått tapetkatalogene til Pip og Petit Fours (Eijffinger begge to) på hjemlån. Jeg har fått streng beskjed av damen i disken om å levere dem tilbake på mandag, for disse katalogene er nemlig særs populære. Kan du skjønne det?!?

"Det store, gule huset", som Snuppa så pent kaller det, er ikke akkurat et tomt lerrett for nydelige tapeter som dette her. Det er vel mer av det man kaller furu, furu og atter furu:) Etter å ha sett i disse katalogene, er jo Svimelaura fristet til å ta sparkelbøtta fatt og angripe panelen der oppe. Men så husker hun plutselig hvordan det er å stå med sparkelskeia i hånden og skjelle ut en skjøt som ikke lystrer, ja faktisk skjelle ut alle skjøtene punktum... Så blir sparkelplanene forkastet og kassert for denne gang. Men heldigvis går ikke alle tapetdrømmene helt i vasken. Vi har et ørlite område stua og på kjøkkenet som skal bli forherliget med tapet. Me like! Så da er det bare å lete og drømme. OboyOboyOboy!

Det var en idé i katalogen som tok favntak om Svimelauras hjerte:

 Hvem ville vel ikke hatt en vegg full av slike små fuglehotell?
Ja for ingen fugl i med vettet i behold hadde investert i et hjem med meterprisen på these babies.

Og klart når sant skal sies, så er det dyrt å værra kar. (Vel er jeg ikke kar men det er nå sånn det ordtaket går da, serru)
Klart en fuglehusvegg til en samlet pris på 10 000 gir jo kanskje litt småsur ettersmak... Ja for man må jo kjøpe en rull av alt når man kjøper, må skjønne! Jeg er veldig for metersalg hos Eijffinger! Jeg hadde blitt en særdeles god kunde! Men den gang ei.... Det får bli med drømmen med fuglehusa mine. Jeg får vente til mica har fått nok tapeter til å lage to, kanskje tre små fuglehotell. Ja, har jeg ikke sagt det, kanskje (så dumt av meg)? Mica har nemlig to av Pip-tapetene i vår butikk, og ja, det går an å kjøpe en meter av gangen. Oh happy happy joy!

Så resten av kvelden blir vel jeg sittendes her i sofaen med bøkene mine og lide av valgets kvaler. Nå var ikke akkurat dette et valg til å grine av, så jeg skal nok klare meg:) Hvis det er noen der ute som har noen gode tapet-tips til de små flekkene hos oss som trenger tapetsering, så tas dette imot med stor takk:)

Ha en fortreffelig lørdag, folkens!
Og forresten!!! Alle bildene er lånt hos Eijffinger sine Pip og Petit Fours kataloger. Takk for lånet, Eijffinger!


-Svimelaura-

fredag 1. oktober 2010

CRAMMED!!!

Hva gjør man når det er fullt i garasjen og Mr. Handsome allerede er der og snekrer tallerkenhyller på 1 kvm? Før jeg sier noe mer, må jeg bare få berømme min kjære Mr. Handsome! Ikke før karen har fått seg eget verksted i garasjen, så donerer han 95% av den til lopper, gamle skatter og malejobber som konemor har fått for seg at hun skal holde på med. Og når man har gjort så mye, hvorfor ikke legge til x antall kvelder med snekring for vesle mica på stakkarslige små kår?.... Jeg har den beste kjærsten i verden, så er det sagt!
Mr. Handsome fortjener hver kvadratmeter med garasje og verksted i det nye huset! (Så er det jo ingen dårlig bonus at det vanker et eget verksted på Svimelaura også, men nå var det strengt tatt Mr. Handsome vi snakket om tross alt! )


Men tilbake til saken; Hva gjør man når garasjen er full og opptatt? Jo, man tar en rull malerpapp fra Europris, et stk stuebord og VOILA! Så haver man et verksted!


Nå som photoshooten er over, går det stort sett i tallerkenhyller og verktøykasser her i gården. Så kjekt at folk liker det vi lager!!!Men.. en ting om den bildetagingen.... så heidundranes mye jobb for 20 minutter fotografisk herlighet!.... Nei, da skal du ha takk :) Men til gjengjeld får man jo et nydelig og minimalistisk hjem, og hvem ønsker seg vel ikke det?...eller?

For alle dere loppeentusiaster, så kommer det noen godbiter på http://www.mica.no/ de nærmeste dagene, Sivmelaura har kommet fram til at man blir mest glad av å dele:) Ja, dele og dele, Fru Blom... Strengt tatt selger jeg det, for å være helt korrekt. Men tinga er fine, jeg lover:)


Veldig fornøyd med bildeoppsettet her, ja!


Nei, dette ble mye vas på liten plass. Så da er det bare å slutte først som sist. Ha en fornøyelig fredagskveld, folkens!!!