onsdag 22. september 2010

Fretex, ai låv ju!!!!

I mangel på loppis, har Svimelaura denne uken oppsøkt den lokale Fretex'en i Harstad. "Det kan jo hende jeg finner noen skatter her, selv om det ikke heter loppemarked...?" Prøvde en tvilende Svimelaura å overbevise seg selv, mens hun freste gjennom byen i svigermors Mitsubishi Colt. Ikke det, Fretex er jo flott det, men dessverre alt for ofte utplukket og tomt for de virkelig gylne skattene. I alle fall butikkene på Svimelaura sine trakter!
Colten fant lekende lett en parkeringsplass og tilbød seg å vente utenfor mens Svimelaura sjekket trøkket inne. Høflig, han der Colt! Vel inne i butikklokalene, var det bare å ta på kuppbrillene og sette i gang. Men hvem var det Svimelaura skuet der i hjørnet ved kjolestativene?!? Der i hjørnet gjenkjente hun et klassisk eksemplar av Frøken allekuppeneherinneermineogtardudemsåslårjegdeg! (for enkelhets skyld kaller vi henne Grådige Klara). Forsiktig og sånn passelig henslengt prøvde Svimelaura å nærme seg seg stoffstativet uten at Grådige Klara merket det. Men den gang ei. Grådige Klara, som var på vei inn i prøverommet basket seg mellom skjorter og vinterjakker og suppeøser og kastet seg over et av stoffstativene før Svimelaura hadde tid til å si tripptrapptresko en gang... Dermed gikk Svimelaura slukøret fra det hele med et skarve stoff som hun hadde klart å nappe før Grådige Klara hadde nådd fram. Er det noen her ute i Blogglandia som har en god strategi mot slike som langfingrede lømler? Svimelauras taktikk med å bli lamslått og betuttet se på mens hun blir robbet, virker nemlig sørgelig dårlig... Tips mottas med takk!

Men heldigvis, var det en slurvete Klara som var i akkurat denne butikken, så Svimelaura klarte å stikke av med mange godbiter for det om, hun!


Underveis i skattejakten, innså Svimelaura at Fretex i Harstad alldeles ikke er utplukket og så alldeles ikke tom for skatter. Så turen ble en frydefull affære til slutt:-) Og på tross av Grådig Klara, kunne Svimelaura gå ut til den ventende Colt med bæreposer i begge hendene.

Las i Mollies sitt innlegg her om dagen at loppisinnlegg kanskje bare var for spesielt interesserte... Så, this is for ju, Mollie! Ja, og så litt Svimelaura også da:-)


-Svimelaura-

5 kommentarer:

 1. Må si jeg liker det nye kallenavnet du har gitt meg*knis*
  hahaha :)

  Bra du fant mitt lampe-tips nyttig søte deg.

  SvarSlett
 2. Hi, hi, ja det er jammen ikke så lett alltid. Møtte også en grådig klara på loppis for ikke så lenge siden, som stakk av med bunkevis av retro stoffer og lot meg ikke komme i nærheten engang. Fryktelig irriterende!!! Har dessverre ingen tips å komme med, det eneste måtte være å bølle igjen!

  Fine ting du fant da:)

  Morsomt at du er i nærheten av meg nå, jeg bor nemlig i Vesterålen:)

  SvarSlett
 3. Klara må klinkes, det er klart!
  Haha, neida, men i Bergen bruker vi klinke, og det er et veldig bra ord, og så altfor sjelden jeg får brukt det - jeg pleier nemlig ikke å gå rundt å klinke folk ;)
  Fine kupp du gjorde tiltross for Klara (som kan vente seg), likte særlig godt de ostebeger/beholderne med lokk, hvis det er det det er. Fine var de, okkesom!

  SvarSlett
 4. Tjoho!!! Så herlig :-) Superfine ting du har funnet da! Kasserollen var jo så kul, og de skålene med lokk, er det til ost eller smør? Kjempsøte var de hvertfall. Du, jeg fant mange fine ting på loppis og bruktbutikker mens vi bodde på bygda i Nordland jeg asså, det finnes mange skatter på litt mindre steder (og så er det færre Klaraer og.....her i Oslo er de jo o-v-e-r-a-l-t....)Fretexen i Harstad hadde jo hvertfall mye fint!

  SvarSlett
 5. Takk for koselig hilsen inne hos meg, det derre med sy-kurs på nett er lurt, det må vell finnes noen som kan lage en sy-abc på nettet for oss som s gjerne vil lære denne kunsten. Ha en god helg til deg. Wilhelmine

  SvarSlett