fredag 29. oktober 2010

Baking Mommy!

"Klart jeg vil bake kake til FN-kafé!" I slike tilfeller matcher ikke Svimelauras utside med hennes innside, for å være helt ærlig. På utsiden er hun velvilligheten selv som bare venter på å bli spurt om å bake kake. Hun kan til og med våge seg på å spørre om kakeønsker, jada det står verken på evner eller lyst her i gården! På innsiden derimot.... vel .... den beste måten å beskrive det på er vel å sammenligne med Snuppa når hun må ta hostesaft (ja, jeg trodde også at alle barn likte hostesaft...jeg tok feil...) Da gråter hun sine bitre tårer mens hun tigger og ber om å få slippe. Ja akkurat sånn er jeg på innsiden når jeg blir bedt om å bake kake. Jeg blir nok aldri noen konditor er jeg redd. Trist, men sant.

Men heldigvis varer det ikke lenge, denne ambivalente versjonen av Svimelaura. (Ambivalent er et veldig kjekt ord, er ikke alltid like sikker på når jeg kan bruke det, men jeg er ganske sikker på at det skal passe inn sånn passelig greit her...tror jeg...) En av to ting vil nemlig skje; Har hun vært så overmodig at hun har lovet seg bort på noe vanskelig, er redningen bare en, høyst to telefoner unna. Svimelaura har nemlig en storesøster og en lillesøster. Disse to er dødelig flinke på både middag og bakst. Og ikke nok med det, de veit så alt for godt hvor lite flink Svimelaura er på nettopp dette. I tillegg er de nok to av de snilleste i verden og hjelper alltid i nøden (ja, jeg mener alltid, uten unntak faktisk!) Heldigvis kan Svimelaura et og annet som verken storesøster eller lillesøster kan, så det går alltid opp i opp :-) Hvis ikke hadde jo dette vært et dødelig pinlig innlegg og ikke bare medium pinlig.

Har Svimelaura derimot vært litt realitetsorientert i gjerningsøyeblikket og lovet noe enkelt, er det bare å vende hjem til bakeleksikonet hjemme. Bakeleksikonet er en perm med utprøvde oppskrifter mottatt av lillesøster for noen juler siden. Og der, står alt forklart til punkt å prikke. Oh happy, happy joy!!!

Ved denne anledningen var det scenario to som utspilte seg og den utvalgte oppskrift var lillesøsters berømte brownie-muffins. Nøkkelord når du baker disse; LITE røring og LITE steking! noe som resulterer i muffins som er tilnærmet flytende på innsiden. Godt? Yes, I believe it is!

Jeg har vært og spurt om lov og har fått tillatelse til å dele oppskriften med dere. Consider yourself lucky, sier bare jeg!


MUFFINS
(utviklet over tid av Mamma og Lillesøster)

100 g smør
     - Smelt og avkjøl

2 egg
250 g sukker
    - Røres sammen med mixer, ikke rør masse hvis du vil ha
   smushi muffins.

200 g mel
2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
4 ss kakao
   - Sikt det tørre og mix sammen. Igjen, hvis du vil ha smushi muffins - ikke rør lenge!
   - Legges i muffinsformer.
   - Stekes på 225 grader i 8-10 min.

Lykke til!


Hvem hadde trodd at Svimelaura skulle legge ut en oppskrift på bloggen sin?..... Bevis på at alt er mulig, spør du meg! Og ble muffinsene gode? JAJEGTRORDET!


-Bakelaura-

10 kommentarer:

 1. Hei på dæi!
  Hehe måtte flire litt når æi læste detta... du e flink å skrive, også får du inn en del humor:) gøy:D
  Muffinsan dine hørte kjæmpegode ut. Kanskje æi må prøve de ut en gang.. men ikke akkurat no, for no e det slutt på søtt for en stund,..:(
  Randaberg vet æi kor e vettu:) Æi bor i Sandnes, nærmere bestæmt på Håpe ( synes det høres så rart å ut å si Håbet, så æi sir håpe istede for)
  ha en fin kveld
  klæm

  SvarSlett
 2. He, he, takk for oppskriften! Kanskje jeg skal prøve den i morgen. Det er nemlig flere som driver og lover bort kakebaking i hytt og pine:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Ha, ha! Dette kunne ha vore meg; Kan ikkje bake, har lillesøster som kan. Har inn med teskei oppskrifter. Og til slutt, var heilt sjokka dei to gongane eg publiserte oppskrifter på bloggen!

  SvarSlett
 4. NAMMIS ;) Det rører et kokkehjerte ( er kokk jeg skjønner du ;)Skal prøve denne oppskrifta !!!

  Ha en fin helg :)Og kos de med muffins !
  Klem fra Janne :)

  SvarSlett
 5. Namm, de skal prøves i dag. Rachel har nemlig ønsket seg browniesmuffins til i morgen. Kommer dere?

  SvarSlett
 6. oboyoboyoboy ;) for en underholdende blogg! BJUTI! Kommer def igjen! Må bare prøve muffinsoppskriften først.

  Ha en knæll lørdag (Østfoldsk uttrykk).

  klem :)

  SvarSlett
 7. Så flink du er!!:) dette hørtes jo kjempe godt ut, og ikke minst enkelt! Disse har jeg lyst å prøve!:):)
  Ha en fortsatt flott helg!
  -Klem-

  SvarSlett
 8. Superfint innlegg, artig. Muffinsene ser jo ut til å bli bra. Ha en fin helg, Wilhelmine

  SvarSlett
 9. Hei! Takk for oppskrift. Ble det suksess på deg? Det tror jeg det ble, de muffinsene MÅ prøves ut. gleder meg til muffins allerede.
  God søndag!

  mvh Med et lekent sinn

  SvarSlett
 10. Nå consider eg meg veldig løkki!! Skal faktisk ta å prøve denne oppskriften nå-med en eneste gang!! Så takk til søstrene sisters!!

  Jeg er nemlig ikke særlig god på baking (men ekstremt god på å fortære "søtsaka"). Jeg har faktisk nettopp blitt tilbydd et bakekurs hos en venninne- skal til henne på onsdag. (Og- vet ikke om jeg burde bli fornærmet- hun insisterte til og med på at vi skulle handle ingrediensene sammen!! Litt ambivialent til den! Jepp- godt ord!!)

  SvarSlett