søndag 12. september 2010

Dagens aktivitet: LOPPIS!!!

Jeg har mang en gang sittet ved dataen med grønn misunnelsesrøyk sivende ut gjennom ørene mens jeg studerer loppemarked.info. Mens det i Oslo-området var hele 13 annonserte garasjeutsalg eller loppemarked i august, var Stavanger-området velsignet med...ett... Men da september kom, var Svimelaura klar for å innta det ene loppemarkedet som skulle holdes i her i omegn nemlig i Julebygda grendehus. Kl. 10.50 kom Citroen'en glidende inn på området, klar for å fylles med skatter og annet nips. Det å si at den det grå gliset mitt kom glidende er vel kanskje en sterk overdrivelse, men det jeg prøver å formidle er at vi kom kjørende inn på parkeringsplassen kl. 10.50 (sånn for å være helt klar, liksom..)
Når jeg sier "min bil" så er det ikke fordi jeg ikke er klar over at mr. Handsome og jeg har inngått en sånn "alt mitt er ditt"-pakt. Det er heller ikke forid jeg prøver å "kuppe" eierskapet på guttetingen i familien. Det er til og med mr. Handsome som kaller det "Svimelauras bil"! Hvorfor? Svaret: mine (fortrinnsvis) damer og herrer: Vi eier en familiebil. Og det er jo et opplest faktum at når man skifter fra bil til familiebil, skrives den usynlige eierlisensen over til fruen i huset. Derfor er det grå gliset vårt mitt:)

Vel, "gliset" mitt og jeg kjørte inn på parkeringsplassen, klar for loppejakt. Men, loppejomru som jeg er, var jeg jo ikke klar for den arméen av gamle damer klare til å dytte vekk alle som stod i veien for et strykejern eller en brødrister... Det ble mange "Beklager!",  "Unnskyld meg" og en grunnleggende forståelse av at man ikke bør ha klaustrofobiske tendenser når man skal på loppejakt. Men du og du så kjekt det var!!!

En god gammel grå telefon sendte meg rett hjem i barndommen, måtte jo bli med hjem! Finnes det noen bedre følelse enn å slå et nummer med disse gamle telefonene? NoIdontthinkso!!!

På auksjonen, ledet av en lokal NRK-kjendis må vite, fikk jeg snappet med meg et fantastisk englebilde. Klarte til og med å stå helt rolig og bare rekke opp hånda. Aller helst ville jeg hoppet opp og ned og ropt "Jeg vil ha den, kan jeg få den, vær så snill!!!!" But I kept my cool :-)Heklebrikker, stettskål, en gammel lampe og en fantastisk gammel ringeklokke som jeg ikke klarte å la ligge igjen var andre skatter som ble med hjem i gode gamle grå.

Dagens høydepunkt var likevel å bli kurtisert av en pensjonist i pølsekøen, ingenting lyser opp dagen som det! "Det er så flott å ha noen som kan pynte litt opp her, med de er vel fra Oslo er de ikke?" If that doesn't make your day, nothing will! :-)Så får vi se hva som blir micastuff og hva som blir my stuff. Den som venter får se:-) 


-Svimelaura-

5 kommentarer:

 1. Hahaha, beste kompliment ever!!!

  Det var verdt å svette seg gjennom loppemarkedet og ser eg :o)

  SvarSlett
 2. Så mye fint du fikk tak i! Lette etter en sånn telefor jeg og faktisk. Men jeg er ikke dreven nok til å presse meg fram mellom vommer og gammelkjærringpupper. Så den fine telefonen forsvant i nettet til en bestemor.
  Er det ikke veldig rart å kunne si til barna at 'slik så telefonen ut da jeg var ung!'

  God ny uke til deg:)

  SvarSlett
 3. heheh, åsså MÅTTE du jo komma å sitta samen med han på bordet, han hadde jo 3 plasser ledig.. godt eg sa me sko gå på auksjonen, hvis ikkje hadde d nok ikkje våre idyll hos svimelaura og Mr.handsome lenger! :D

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kommentar og følging inne hos meg :-) så koselig blogg du har, her var det mye fint og artig! Jeg legger meg til som følger :-) Ha en fin mandagskveld!

  SvarSlett
 5. Du fikk sanka med deg noen skatter der! Men jeg bare sier deg at du gikk glipp av mye Stavanger flint og Egersund og Jesus-bilder på Tonstad:( Utrolig mye fint på auksjon der også, og ingen veldig interesserte Stavanger Flint-elskere, så d gikk billig! Veldig kjekt! Jeg har også blitt hekta på loppemarked. Storesøster var godt fornøyd med et stappfullt Filadelfia hele dagen og en pen sum til skolen i Kenya=) Gøy!

  SvarSlett