fredag 10. september 2010

Og slik ender sagaen om de lange, tynne blomer!

En av disse vakre høst/sensommerdagene hadde Svimelaura sett nok på de lange tynne stakene av noen blomster som "prydet" blomsterkassene. Som dere har sett i tidligere innlegg (for dem som ikke har sett det; Les her og få i samme slengen gode tips og råd om beplantning i blomsterkasser), har de lange tynne blomstene fått livets rett fordi jeg har plantet dem sjøl. Og det er jo totalt ulogisk å plante noe og få det til å vokse bare for å røske det opp igjen hvis det ikke ser fint ut. Den holdningen kan vi ikke stå inne for. Så, stygge eller ei, jeg kunne ikke bare dra opp de stakkars lange blomstene mine. De måtte jo få sin sommer i solen de også. Men her den ene dagen, mens Snuppeline blei trillet fram og tilbake, fram og tilbake, fram og tilbake, ensformig? JA! Det er merkelig hvor apatisk man kan bli når man prøver å få små øyne til å lukke seg og sove litt. Oups, avsporing! Det var i alle fall da begeret rant totalt over med disse blomstene. På et blunk var alle blomstene røsket opp og lagt til hvile i den brune dunken på hjørnet. Snuppeline var heldigvis sovnet og slapp å bevitne denne brå avslutningen på de lange stilkene. Mens jeg gikk inn kom jeg på at det var jo faktisk høst og lyngsesong, så det var jo bare rett og rimelig at disse blomstene måtte vike for litt lyng. Joda, jeg gjorde nok helt rett i å røske... nei dra dem opp!

For å ha fred med mine handlinger ble dagens handletur lagt om mega, der har dem nemlig fin lyng. Og tror du ikke at blomsterkassene nå er riktig så pene! Og det er jo tross alt høstsesong, så det var ikke sånn at jeg byttet ut de lange tynne for noen finere. Det er bare tilfeldig at lyngen faktisk er litt penere og se til... nemlig!

Når det er sagt, må jeg bare få erklære; Jeg elsker lyng! Det er bare så fint med noe som bare kan stå og stå og stå, sånn uten å dø! Slikt får man mestringsfølelse av! Kunne egentlig tenkt meg å ha lynghage året rundt, men man må jo øve seg på å holde andre planter i live også, tross alt. Hvis det er noen som veit om andre planter som har lynglignende egenskaper, så er jeg veldig interessert i å høre om det! Men nå er det i alle fall lyngsesong og det skal nytes til det fulle!!!!

Ha en nydelig dag folkens!!!


-Svimelaura, den grønnfingrede-

6 kommentarer:

 1. Du e så ufattelig huslig å moden Bekki! Eg likte jo di lange å tynne åg eg då...
  Å på forespørselen din om andre planter med lyngegenskaper så tror eg at et grantre vil gjør susen.. me har jaffal et grantre i hagen å me trenge ikkje vanna det eingang!! Det bare står å står..
  om det e for stort for ein blomsterkasse må du nesten avgjør sjøl, nå har du jaffal fått mitt tips :) -trine-

  SvarSlett
 2. Eg ville gjerna sitt et grantre i ein blomsterkasse.. Fikse du det Trine?

  SvarSlett
 3. Vi kunne jo lagd sånne minigrantrær, så har vi liksom julepynten på plass med det samme! Viktig å være litt tidlig ute med den julepynten vet du:)

  SvarSlett
 4. heisan..har gjort om litt på innlegget mitt så jeg forteller om vekta mi. Kjempeherlig gammel vekt. Jeg har hatt sånn i mange år, men klarte tydligvis å kaste den da vi flyttet. For nå kunne jeg ikke finne den igjen. Og da ble jeg så besatt av tanken at jeg hev meg rundt på QXL og kjøpte meg en "ny". Ha en fin dag!!! :-)

  SvarSlett
 5. Godt og høre at det er flere som har slike vokster i kassene;) Mine står der enda.... Vil å fortelle deg at du er vinneren i min give away, så hvis du kan sende din adresse på mail til tinegul@hotmail.com så sender jeg den i posten til deg med en gang;) Gratulerer!!

  Klem Tine

  SvarSlett
 6. Du ska ikkje undervurdera viktigheten av mestringsfølelse snuppa!!
  Eg rekne med å tilegna meg ein heile haug av det før oppusningsprosjektene mine e ferdige!

  Og finne du nåken andre planter med lyngens overlevelsesegenskaper, så let me know. Har ein tendens te å drepa det mesta. Og kaktuser og sukulenter intet unntak, så du må komma på nåke bedre enn det!

  Må få takke for støtte angående innlegget mitt. Sette faktisk umåte pris på det, for hadde egentlig ikkje lyst på ein måte, men måtte jo bryta ner imaget på ein måte, tihi ;o)

  Glede meg te realitetsblogging her sjå deg! Og det e ikkje lov å interiørstyla fysst altså!! ;o)

  Helgeklem fra vestlandet!

  SvarSlett