fredag 8. oktober 2010

Bla bla bladi bla

Det diskuteres stadig i de lærde kretser hvordan folkets bruk av språket påvirker språkets utvikling. Hvordan unødige fyllord og slang kan tømme språket for mening og virke fordummende og til og med ikke tas alvorlig i visse kretser. Man vil for eksempel aldri høre statsministeren si "Hva skjer'a Baghera?" i nyttårstalen og sjefen for den norske bank utdyper aldri renteøkningen med "Ingenting, Tingeling". Ut fra dette vil man logisk kunne slutte seg til at det vil være lurt å innta en nøytral og saklig språk drakt om man ønskes å bli tatt på alvor og jobbe seg oppover i gradene.....

Og derfor vil Svimelaura aldri bli verken banksjef eller statsminister (det er faktisk den eneste grunnen og så, nemlig!).... For Svimelaura må bruke ord, mange ord. Og ikke bare de kjedelige innholdsordene, de bruker jo alle! Nei, det er viktig med pynteord!!!! Løvli, halubalu, Jepsi Pepsi, oboyoboyoboy, easypeasy lemonsqueazy.... hvorfor er ikke dette godkjente ord i den norske ordbok? Don'taskmecauseidon'tknow!

Hva blir du mest glad for; "Kjolen din var fin" eller "Det var en smashing kjole!!! BJUUTI!" Det er ikke tvil i Svimelauras engasjerte hjerte, pynteord og slang er en nødvendighet for å ikke ramle inn i kjedsommelighet og saklighet. Det går jo ikke an å være saklig hele tiden! Blir jo ikke vettug av sånn.
Så for dere som kanskje har reagert på rettskriving, ukorrekte ord eller usaklig ordbruk hos meg... synd for deg! For det blir det nok antakeligvis masse av her i gården. Og mange ord for å forklare noe kort og uvesentlig. Men kan du leve med hele den røkla, så er jeg fryktelig glad om språkrøret mitt kan gi deg en liten liftmeup i en ellers så saklig og fremadstormende hverdag.

Har du noen unødvendige tullogtøyseord du ikke kan være foruten?


-Svimelaura-

5 kommentarer:

 1. Hei å hå ;) Jeg er veldig glad i tulle tøyse ord ;) Jeg gikk lenge å sa Hepsi Pepsi før jeg oppdaget at det var Jepsi Pepsi he he ;)Så har vi en intern en : Skal du ha en brødskive på flesken ;)Ikke sikkert du skjønner den ( på flesket ) men vi syns den er morsom ;) Hi hi :)

  Ha en flott helg !
  Klem fra Janne :)

  SvarSlett
 2. Sååå bra innlegg!!! Tror hverdagsspråket hadde blitt flatt og kjedelig uten alle disse herlige slæng orda;o)lenge leve!!

  Ha en fin søndag!!

  Klem

  SvarSlett
 3. Å det er flott å pynte litt på språket, det vitner om kreativitet og god fantasi :)
  Jeg elsker ordspill og kreativ ordbruk!

  SvarSlett
 4. Hallo! (bruker kanskje det ordet ofte :)).
  Enig med du!:) Må følge med deg framover.

  SvarSlett
 5. Ja og hurra for det! Det er klart vi skal tulle og toeyse, man kan da vel vaere baade klok og smart fordet! Haha..
  Tja, jeg har jo mange tulleord, men er ogsaa graadig glad i dialektord. Jeg er jo fra Bergen, og nettopp graadig er et ord som funker bra hos meg. Undikk og stroempikk ogsaa. Jiiz Louis bruker jeg endel, og liker godt boo fucking hoo ogsaa, det har jeg til og med brodert. Det er jo ikke til aa komme fra at mange av ekstraordene er engelsk, men noen ting er rett og slett uoversettelige, og saa bra at de likevel maa brukes. Foekkings maa jeg ogsaa innroemme at jeg bruker litt...
  Hm, jeg banner altsaa ikke hele tiden, selv om det kan virke saann. Akkurat naa banner jeg kanskje litt inni meg, for jeg er saa drita forkjoelet, og pittelitt selvmedlidene ogsaa. Pittelitt ja, det liker jeg godt!

  Fin mandag til deg!

  SvarSlett